Volzet: 2de Intensieve Zomerweek:"Stem je stem"

 

Beste stem-gefascineerde,
Wil je deze zomer intensief aan je stem werken? 
Wil je zelf ondervinden wat méér klank met minder moeite is?
Dan ben je héél welkom op de Intensieve Zomerweek “Stem je Stem!”:
 
Wat?
De klank en fijne besturing van je stem-instrument dieper leren kennen. 
 
Waar?
In de Groeiprakijk, Korbeek-Losestraat 121, 3001 Heverlee (Leuven)
 
Wanneer?
Van dinsdag 6 augustus tot en met vrijdag 9 augustus 2013, telkens van 14u tot 18u
 
Voor wie?
Alwie geïnteresseerd is in gezond stemgebruik en stemontwikkeling bij spreken en/of zingen.
 
Werkvorm?
-Kleine groepjes van minimaal 4 tot maximaal 6 personen. Elke deelnemer heeft een individuele stemles +  luistert/kijkt… naar de andere lessen. Theoretische duiding waar nodig.
- Basis zijn "lange-toon-oefeningen" (= aanhouden van 1 enkele toon, en dat op verschillende toonhoogten) om de stem en klankstructuur te begrijpen en te stimuleren. Zo ontwikkel je gezond "stemmateriaal" dat je kan gebruiken bij spreken en zingen. Toepassingen zijn mogelijk.
 
Docent?
Livia Cuypers, Stempedagoge-Logopediste. 
 
Methode?
Hoofdzakelijk de “Lichtenberger methode”/ “Klankgeoriënteerd Zingen en Spreken” + eigen opgebouwd denkkader na meer dan 16 jaar praktijk-ervaring.
De Lichtenberger methode is een stempedagogische methode en is bij ons ook bekend onder de naam “Klankgeoriënteerd Zingen en Spreken”. De methode is ervaringsgericht en wil de zanger/spreker via zintuiglijke waarneming (en niet via denken) in dieper contact brengen met klank en lichaam. Zo kunnen spanningen verminderen en kan de klank zich vrijer ontwikkelen en verrijken.
Ghisela Rohmert (zangeres en zangpedagoge) ontwikkelde deze methode naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoeksproject aan de universiteit van Darmstadt. In 1982 richtten Ghisela Rohmert en dr. W. Rohmert (professor in de ergonomie) het Lichtenberger Institut für angewendte Stimmphysiologie op (www.lichtenberger-institut.de). 
 
Kostprijs? 
50 euro/namiddag = 200 euro voor de 4 namiddagen.
 
Contact + inschrijven?
www.voicecoaching.be